La Paeria referma el compromís perquè tothom pugui gaudir les Festes de la Tardor amb tranquil·litat i seguretat, posant a disposició de la ciutadania un centre d’atenció Punt Lila i activant el programa Nits Q. Des del divendres, al costat de la porta d’accés a l’espai dels concerts, en el lateral del Pavelló 3 de Fira de Lleida, s’ha instal·lat un Punt Lila per donar informació i assessorament sobre les violències sexistes. Al mateix temps, atén qualsevol situació que es pugui produir durant les hores que hi haurà els concerts als Camps Elisis.

Una altra de les accions del Punt Lila és el repartiment de material preventiu sobre el consum de drogues i sexualitat de risc i la difusió del protocol d’actuació davant d’una agressió sexista. El Punt Lila romandrà obert el dissabte, de 5 de la tarda a 1 de la matinada; el diumenge, de 8 del vespre a 2/4 de 12 de la nit; el dilluns, de 2/4 de 7 de la tarda a la 1 de la matinada, i el dimarts, de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 d’11 de la nit.

Per altra part, al costat del Punt Lila, l’equip de voluntaris de les Nits Q de l’Ajuntament de Lleida instal·larà un punt d’informació el dissabte, 6 de la tarda a 11 de la nit, i el dilluns, de 2/4 de 8 del vespre a les 12 de la nit, on es repartirà material preventiu de les diferents campanyes de sensibilització i s’informarà sobre la prevenció del consum de drogues i la sexualitat de risc.

Nits Q Lleida de l’Ajuntament de Lleida és un programa d’intervenció educativa en espais d’oci nocturn amb l’objectiu de crear un espai de diàleg participatiu entre els agents implicats en l’oci nocturn de la ciutat per aconseguir entorns més segurs, atractius, saludables, creatius i de qualitat per a tothom, per millorar l’oci nocturn a Lleida. Es desenvolupa a Lleida des de l’any 2013 impulsat per la Paeria i amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat i la Diputació de Lleida.