Per les Festes de la Tardor s’instal·larà un “Punt Lila” a la zona de concerts, a la plaça del Dipòsit, i es repartiran polseres ”Lleida, per unes festes sense agressions sexistes” i xapes amb el missatge “Més bon tracte”. A més, es farà sortida dels joves voluntaris de NitsQ al Centre Històric.
Aquest punt facilitarà la informació de la campanya, repartirà material i atendrà persones que denunciïn qualsevol tipus d’agressió.
L’Associació Antisida de Lleida és l’entitat responsable de gestionar el Punt Lila, un punt que s’instal·larà a la zona de concerts de les Festes de la Tardor de Lleida, en el marc de la campanya “Més bon tracte” de sensibilització en temes de gènere en espais d’oci de l’Ajuntament de Lleida.
L’Ajuntament de Lleida ha presentat avui la campanya que té l’objectiu de sensibilitzar la població per revenir situacions de discriminació o violència per raó de gènere i promoure la tolerància zero davant qualsevol tipus d’assetjament o agressió. A més, es vol apoderar les persones que han pogut ser víctimes d’una agressió sexista.
La campanya, impulsada des de l’àrea de Promoció de la Salut, es difondrà en diversos formats i durant les Festes de la Tardor preveu instal·lar un Punt Lila a la zona de concerts, a la plaça del Dipòsit, el divendres 28 i el dissabte 29, de les 23 h a les 03 h.
Aquest punt, coordinat per l’Àrea de la Dona, estarà gestionat per professionals de l’entitat Associació Antisida de Lleida i facilitarà la informació de la campanya, repartirà material i atendrà persones que denunciïn qualsevol tipus d’agressió. També es repartiran les polseres “Lleida, per unes festes sense agressions sexistes” i xapes amb el lema “Més bon tracte”. L’equip de voluntaris NIts Q Lleida farà una sortida el dissabte a la nit pel Centre Històric i repartirà, com és habitual, el Kit dels plaers i material de difusió de la campanya.
“Més bon tracte”
La campanya s’inicia aquest mes de setembre amb les Festes de la Tardor, però tindrà continuïtat amb altres accions. L’autor de la imatge és el dissenyador Toni Pontí, qui també està al darrere del logo de Nits Q. El missatge s’ha plantejat en positiu i, deliberadament, s’ha fugit de missatges negatius, optant per un missatge amb l’opció contrària.
Lleida se suma així a les veus d’altres punts del territori català i espanyol i ha unit esforços per eliminar qualsevol tipus de comportament i agressions sexistes per motiu de gènere, sexe, aparença o orientació sexual.
S’ha de recordar el treball que es fa en el marc del projecte Nits Q Lleida i que la Paeria té en marxa el III Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere (2017-2021) que té com a eix principal la disminució de l’impacte de les manifestacions de violència masclista i continuar amb la prevenció, la detecció, l’atenció i l’eradicació d’aquestes conductes. El document contribueix a la conscienciació sobre la responsabilitat col·lectiva de la ciutadania i, entre altres, es concreta amb accions la campanya de gènere, el Punt Lila i les polseres, etc.